Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorioinstitucional.uson.mx/handle/unison/5524
Title: Determine dietary protein intake and dietary products in university students
DETERMINAR LA INGESTA DE PROTEINA DIETÉTICA Y PRODUCTOS DIETARIOS EN ESTUDIANTES UNIVERSITARIOS
Keywords: protein
dietary product
gym
university
proteína
producto dietario
gimnasios
Publisher: Universida de Sonora
Description: To determine the intake of proteins and dietetic products in university students, users of gyms from 18 to 25 years old. Type of study: descriptive transversal. Exprofesa survey and anthropometric indicators (weight, height) nutrition AZ. RESULTS: N = 40, 71.7% male, 29.3% female, meaning: average age is 21 years, weight 73 kg, height 167 cm, total protein intake 139.14 gr, dietary protein intake 93 gr, intake of proteins per diet Product 25 gr. Distribution by grade: Nutrition (NUT) 50.5%, Physical Culture and Sports (CFYD) 49.5%. The main reason to attend the gym is the increase in muscle mass with a percentage of 65%, between 10 and 12 o’clock. / Exercise week, CFYD, 55% and NUT, 40%, invested in product / week intake, 55% CFYD. and NUT 45%, 56% of the male population and 49% of female consumption more than the recommended amount in CFYD, for men NUT in 68%...
Determinar la ingesta de proteínas dietética y de productos dietarios en estudiantes universitarios usuarios de gimnasio de 18-25 años. Tipo de estudio: descriptivo transversal. Encuesta exprofesa e indicadores antropométricos (peso, estatura) AZ nutrition Estadísticas descriptivas. RESULTADOS: N= 40, 71.7% sexo masculino, 29.3% sexo femenino, medias : la edad media es de 21 años, peso 73 kg, estatura 167 cm, ingesta de proteína total 139.14 gr, ingesta de proteína dietética 93 gr,ingesta de proteína por producto dietario 25 gr. La distribución por licenciatura: Nutrición (NUT) 50.5%, Cultura física y deportes (CFD) 49.5%. El principal motivo por lo que asisten al gimnasio es el aumento de masa muscular con un porcentaje de 65%, la ingesta del producto/semana el 56% de la población masculina y 49% femenina consumen más de la cantidad recomendada en CFD, para NUT los hombres en 68% y femeninos 38%.
URI: http://www.repositorioinstitucional.uson.mx/handle/unison/5524
Other Identifiers: https://epistemus.unison.mx/index.php/epistemus/article/view/113
Appears in Collections:REVISTA EPISTEMUS. CIENCIA, TECNOLOGÍA Y SALUD

Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.